NTP-TDK-14

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Rövid szöveges összefoglaló az NTP-TDK-14-0007-es számú pályázatról

Támogatók:

Az NTP-TDK-14-0007-es számú pályázat kapcsán a következő két fő célt tűztük ki:

1. az éves TDK konferencia sikeres megrendezése
2. egy középiskolai diákok számára szervezett TDK Nyílt Nap megszervezése

A program során az elnyert támogatási összeget ezek megrendezésére hasznosítottuk. A pályázati program során mindkét fő cél megvalósítására sikerrel került sor, a tervezett indukátorszámokat minden esetben elértük, sőt az egyik esetben pontosan kétszeresét sikerült teljesíteni. A pályázati program megvalósításához partnerként a rendezvényszervezésben óriási tapasztalattal rendelkező Debreceni Universitas Nonprofit Közhasznú Kft. volt segítségünkre, melynek munkatársai a konferencia szervezéséhez, különösen a zárófogadás és a konferencia szüneteiben rendezett büfé intézéséhez nyújtottak felbecsülhetetlen segítséget. 

Az éves TDK konferencián 2015. február 11-13 között 280 db előadás hangzott el 26, orvos- és egészségtudományi szekcióhoz tartozó tagozatba szétosztva, ami tagozatonként 7-17 előadást jelentett. A konferencia legsikeresebb résztvevőit delegáltuk a 2015. évi OTDK-ra, hogy képviseljék a Debreceni Egyetemet a tavaly megrendezett helyi konferencia legsikeresebb résztvevőivel együtt. A delegáció előadói számos első, második és különdíjat szereztek a rendkívül sikeres OTDK szereplés alkalmával.

A helyi TDK konferencia résztvevői közül néhány kivétellel minden egyes előadónak elfogadásra került az előadása, mint diplomamunka védés, amennyiben ugyanabból a témából TDK pályamunkát nyújt be a későbbiekben. Ezt 80 hallgató már sikeresen meg is tette, hiszen elfogadott pályamunkával rendelkezik az  idei TDK konferencián bemutatott tudományos előadás anyagából. Emellett 23 hallgató esetében a TDK pályamunka már benyújtásra került és a bírálat folyamatban van.

A középiskolai diákok számára szervezett TDK Nyílt Napot 2015. május 26-án rendeztük meg, ahol Középiskolások és egyetemi hallgatók a kutatásban című 35 perces előadást követően a diákok 4 kutatólaboratóriumban tettek rövid látogatást, amely során alkalmuk nyílt megismerkedni a kutatókkal és a laborokban folyó munkával. Ennek köszönhetően a későbbi egyetemi tanulmányaik során már tudni fogják, hogy mire számíthatnak a tudományos kutatással kapcsolatban, milyen elvárásaik lehetnek és milyen előnyeik származnak majd a minél korábbi időpontban elkezdett TDK tevékenységből.

A pályázat támogatásával két, a pályázat kapcsán feltüntetendő hivatalos grafikai logókat is tartalmazó nyomtatott kiadvány történt kiadásra:

1. TDK konferencia programfüzet
2. Meghívó a TDK Nyílt Napra

 

 

Támogatók: Támogatók: Az NTP-TDK-14-0007 számú, A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése helyi konferencia keretében, az NTP-TDK-14-0006 számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása, NTP-HHTDK-15-0011-es A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése 2016. évi helyi konferencia keretében, valamint a NTP-HHTDK-15-0057-es számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása című pályázatokhoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Tehetség Program