Tagozat program: PED

Az egyes részek kezdési időpontjai - a lehetőségekhez képest - változatlanok lesznek, azonban a befejezés illetve a közbülső előadások kezdésének időpontja az egyes előadások és az azokat követő viták pontos hosszától függően módosulhat.

Az előadások zavartalan lefolyásának biztosítása érdekében tisztelettel kérjük a hallgatóság tagjait, hogy amennyiben nem az egyes részek közti szünetekben érkeznek ill. távoznak, akkor az előadásokat követő viták időtartamán belül tegyék ezt meg.

Gyermekgyógyászat, infektológia, pulmonológia 1. blokk
Elnök: Dr. Nemes Éva, Daróczi Natália
Helyszín: Elméleti Tömb
2014. február 20.
11:45 - 12:45

Előadó Előadás címe
1. Daróczi Natália Thrombophilia irányú vizsgálatok intracranialis vérzésben szenvedett érett újszülötteknél és majdnem érett újszülötteknél
2. Bíró Veronika Van-e prediktív értéke a liquor vascularis endothelialis növekedési faktor-szintjének koraszülöttek intraventricularis vérzése esetén?
3. Imre Alexandra A retardált koraszülöttek glükóz-anyagcseréje
4. Kovács Erika Rozália Ritka hemorrhagiás diathesisben szenvedő gyermekek komplex laboratóriumi vizsgálata
Gyermekgyógyászat, infektológia, pulmonológia 2. blokk
Elnök: Dr. Kiss Csongor, Boruzs Krisztina
Helyszín: Elméleti Tömb
2014. február 20.
13:00 - 14:00

Előadó Előadás címe
5. Boruzs Krisztina Születési súlypercentilek változásának vizsgálata
6. Kőmüves Renáta Gyulladásos folyamatok, infravörös emisszió intenzitás mérése gyermekkorban.
7. Miliczki Viktória Rita Intézeti ellátást igénylő, közösségben szerzett pneumonia gyermekkorban
8. Baranya Erika EGFR és KRAS mutáciok vizsgálata tüdő adenocarcinomában

Támogatók: Támogatók: Az NTP-TDK-14-0007 számú, A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése helyi konferencia keretében, az NTP-TDK-14-0006 számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása, NTP-HHTDK-15-0011-es A Debreceni Egyetem ÁOK TDK tevékenység népszerűsítése 2016. évi helyi konferencia keretében, valamint a NTP-HHTDK-15-0057-es számú, A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán folyó Tudományos Diákköri kutatások támogatása című pályázatokhoz kapcsolódóan az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Nemzeti Tehetség Program